Inteligentní dům nebo inteligentní bydlení

Uvažovali jste někdy jak zvýšit komfort svého domova na maximum? Chcete, aby váš dům sloužil Vám a ne Vy jemu? Uvažovali jste, jakým způsobem by se dala ještě zvýšit bezpečnost Vašeho domova? V tom případě jste na té správné adrese! Vyzkoušejte technologii inteligentního bydlení, technologie budoucnosti!

Co vlastně pojem inteligentní bydlení nebo inteligentní dům zahrnuje? Jde o takový dům nebo byt, který zajišťuje pro Vás ten nejvyšší komfort prostřednictvím stavební konstrukce, techniky prostředí a mnohých řídicích systémů. Inteligentní dům se dokáže snadno a rychle o všechny aspekty Vašeho bydlení. Základem inteligentního domu je centrální systém, kterýdíky infrastruktuře a jednotlivým aktivním prvkům pomáhá automatizovat provoz domu.

Co vše je automatizované? Ovládání a řízení celého systému je velmi intuitivní. Inteligentní dům například dokáže zapnout topení, aby se dům přehřál dřív, než přijdete z práce domů. Kromě jiného, ovládaní tepelné techniky, dosahuje velkých finančních úspor a tím je celý systém šetrný k životnímu prostředí. Mezi samozřejmost v inteligentním bydlení patří i napojení veškerého osvětlení do centrálního systému a navázaní na Vaše činnosti.

V západní Evropě patří už inteligentní domy mezi určité standardní bydlení. Naopak u nás, v České republice se jedná zatím jenom o horkou novinku, která jak předpokládáme, se bude díky množství výhod, které ponouká, rychlo se šířit.

0 0 votes
Article Rating
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments