Inteligentní dům – principy a výhody

Inteligentní dům je nejnovějším hitem v oblasti designu a řešení domácnosti.Systémy, které pojem inteligentní dům zahrnuje, jsou velice rozmanité a možnosti optimalizace jsou v rukou zkušených odborníků skutečně široké.

Principem, na kterém tyto technologie stojí, je spojení ovládacích prvků vybraných aspektů domácnosti do jednotného systému s možností delegace jejich kontroly do externích systémů jako jsou mobilní telefony či tablety, případně notebook přes internet. V podstatě se jedná o centrální systém, který všechny tyto prvky sdružuje pod jedno rozhraní, podobně jako například systém Windows v PC zastřešuje ovládání textových editorů, zvuku a obrazu. Důležité je samozřejmě to, aby elektroinstalace v bytě podporovala tyto možnosti, stejně jako domácí spotřebiče. Proto je nejvýhodnější instalovat technologie inteligentního domu již při stavbě či případně během rekonstrukce většího rozsahu. Většina předních výrobců domácích spotřebičů, za všechny jmenujme značky Samsung a Miele, u většiny nejnovějších produktů již cíleně podporuje jejich řízení nadřazeným systémem. Obraťte se proto na odborníky v oblasti inteligentní elektroinstalace při plánování Vaší nové domácnosti a zjistěte si, jaké možnosti Vám inteligentní dům nabízí.V případě, že se rozhodnete technologie využít, získáte možnosti dosud vídané jen ve sci-fi filmech! Inteligentní dům Vám umožní ovládat vše, můžete tedy dálkově nastavit topení, ovládat žaluzie či venkovní a vnitřní osvětlení, dálkově zapnout pračku, několika doteky pustit v různých pokojích různou hudbu, mít všechny multimédia uložena na jednom místě a přistupovat k nim odkudkoliv, ovládat bezpečnostní systémy a další aspekty. Několika doteky na displeji telefonu tak můžete zapnout pračku a topení tak, abyste se vrátili k vypranému prádlu a teplému domu, cestou do práce si pustit oblíbené CD uložené doma v počítači a jiné.

Technologie inteligentního domu Vám všemi svými přednostmi šetří čas a námahu, umožňuje rychlou a snadnou kontrolu nad vším, co se doma děje a rychle a snadno zjistit vše, co potřebujete.Výhody těchto technologií především spočívají ve značných úsporách a také bezpečnosti, díky snadné a rychlé kontrole můžete bez problému doma dálkově vypnout topení či spotřebiče a šetřit tak peníze. V případě že například zapomenete vypnout žehličku, můžete snadno dálkově vypnout všechny zásuvky v prádelně a zabránit tak nepříjemné nehodě.Inteligentní dům je technologie budoucnosti, dostupná již dnes. Zjistěte si výhody a možnosti této technologie a dopřejte si snadnou a úplnou kontrolu nad celým domem několika jednoduchými doteky kdykoliv a odkudkoliv.

0 0 votes
Article Rating
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments