Úklid kuchyně.

Máme-li označit nejvíce znečištěnou místnost v bytě, či domě, pak je to zcela určitě kuchyně. Několikrát denně zde dojde ke kontaktu s potravinami a i z toho důvodu je nutné udržovat kuchyni čistou.

„Uklízet a čistit od shora dolů“. To je rada, nebo pravidlo, podle kterého bychom se měli řídit při úklidu každé místnosti a není tomu jinak ani v případě kuchyně. Takže začít podlahou a skončit u horních skřínek, rozhodně není dobrý postup.

Sporák a trouba přichází taktéž do kontaktu a navíc se setkáme s mastnotou a připáleninami. Je dobré myslet na další „úklidové pravidlo“a to, že zaschlou nečistotu odstraníte daleko hůře, než nečistou „čerstvou“.

Rozhodně se Vám nevyplatí, pokud úklid tzv. „odfláknete“. Když už se člověk pustí do úklidu kuchyně, měl by mít na mysli, že kuchyně potřebuje opravdu důkladný úklid. Týká se to i samotné lednice. Téměř v každé lednici se najde nějaká prošlá potravina, nebo znečištěné police. Proto bychom měli pravidelně kontrolovat trvanlivost potravin, čistit police a likvidovat prošlé potraviny.

Není tajemstvím, že místo, kde se nachází velké množství bakterií, je houbička. Houbička nám slouží k mytí nádobí, omytí linky, sporáku a všeho možného. Zachycené jídlo, spolu s vlhkostí a teplem doslova lákají bakterie.

Velmi často se taktéž setkáme s vodním kamenem. Lze ho spatřit uvnitř konvice, ve dřezu, nebo v odpadu. Někdo se snaží zlikvidovat vodní kámen chemií, někdo babskými radami. Octová voda je právě jednou z velmi účinných a jednoduchých babských rad, jak se efektivně zbavit vodního kamene.

Octová voda je velmi dobrým pomocníkem, pro lidi, co se co nejvíce chtějí vyhnout dráždivé chemii. Avšak daleko lepší a účinnější způsob, který Vám pomůže nejen při úklidu kuchyně, ale v celém domě, či bytě je parní čištění. Pára se dokáže dostat i do těch nejméně přístupných míst.

0 0 votes
Article Rating
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments